Get Free Competition Exam Notes and Jobs Detail by Email. Submit Your Email Address by filling below form

                Name :      Email :     


English Competative Exam Modal Paper

Directions—(Q. 1?4): In these questions some of the sentences have errors and some have none. Find out which part of a sentence has an error and indicate it corresponding to the appropriate letter (A. B. C). If there is no error indicate corresponding to letter (D).
1. Good heavens! / (A)
How has she /(B)
grown / (C)
No error/ (D)
Ans. (B)
2. Neither of the two children /(A)
said their prayer / (B)
before going to bed / (C)
No error/ (D)
Ans. (B)
3. I sat down opposite him / (A)
and produced / (B)
the packet of cigarettes / (C)
No error/ (D)
Ans. (D)
3. The doctor advised Mr. Murugan that / (A)
because of his severe cramps / (B)
he should lay in the bed for a few days / (C)
No error/ (D)
Ans. (A)
4. The table’s legs / (A)
have been / (B)
elaborately carved / (C)
No error/ (D)
Ans. (A)
Directions—(Q. 5—9): In these questions, choose the word opposite in meaning to the given bold/capital word and indicate the correct alternative.
(A) Great
(B) Occasional
(C) Common
(D) Absorbing
Ans. (C)
(A) Gloomy
(B) Glimmering
(C) Refreshing
(D) Repining
Ans. (A)
(A) Travels
(B) Falls
(C) Explodes
(D) Lands
Ans. (D)
(A) Hastily
(B) Lavishly
(C) Likely
(D) Gorgeously
Ans. (B)
(A) Harmonious
(B) Tuneless
(C) Odious
(D) Mellifluous
Ans. (B)
Directions—(Q. 10-14): In the following questions, four words are given in each question out of which only one word is wrongly spelt. Find the word and indicate the correct response.
10. (A) Embankment
(B) Deliberately
(C) Preceding
(D) Proleferous
Ans. (D)

(A) Representation
(C) Amplification
(B) Verification
(D) Liberalisetion
Ans. (D)
12. (A) Postar
(B) Pastor
(C) Posture
(D) Pasture
Ans. (A)
13. (A) Agreeablly
(B) Cruelly
(C) Doubtfully
(D) Fatally
Ans. (A)
14. (A) Nomenclature
(B) Non-interfereance
(C) Nonchalant
(D) Non-commissioned

Ans. (B)
Directions—(Q. 15—19): In the following questions, four alternatives are given for the bold or given idiom/phrase. Choose the alternative which best expresses the meaning of the bold or given idiom/phrase and indicate the correct sequence.
15. We wanted to give Rita a surprise party but John let the cat out of the bag.
(A) spoilt the party with a cat
(B) gave her a party himself
(C) told her about it unintentionally
(D) prevented her from attending it
Ans. (C)
16. The carefully worked-out plan fell through because of an unexpected even
(A) came out successfully
(B) had a step fall
(C) was shattered
(D) failed
Ans. (D)
17. He has too many irons in the fire.
(A) is engaged in too many enterprises at the same time
(B) has several problems
(C) has many ideas in his head
(D) has a fire burning constantly in his house
Ans. (A)
18. The Earl of Leicester threw down the glove.
(A) accepted defeat
(B) rejected the prize
(C) resorted to wrong tactics
(D) gave a challenge
Ans. (D)
19. Ravi fought to the bitter end.
(A) fought to the last point of enemy’s position
(B) died fighting
(C) carried on a contest regardless of the consequences
(D) fought a losing battle
Ans. (C)
Directions—(Q 20-24): In the following questions, out of the four alternatives, choose the one which can be substituted for the given words/sentence indicate the correct sequence.
20. That which cannot be captured—
(A) Untakable
(B) Ungrippable
(C) Impregnable
(D) Slippery
Ans. (D)
21. One who breaks the law —
(A) Aggressor
(B) Politician
(C) Transgressor
(D) Pedestrian

Ans. (C)
22. Study of insects is—
(A) Etymology
(B) Entomology
(C) Ecology
(D) Embryology
Ans. (B)
23. Careful in the spending of money, time etc.—
(A) Punctual
(B) Economical
(C) Miserly
(D) Calculative
Ans. (B)
24. Reproducing or memorizing word for word—
(A) Verbatim
(B) Verbose
(C) Verbiage
(D) Verbalism
Ans. (A)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...